Catatan 111

Sudah dua malam aku duk kat hotel yang tak ada bintang di tengah bandaraya ini. Esok hari terakhir dijangka pulang sebelah tengahari. Itu jangkaan awal aku sendiri kerana ikut schedule di hari sebelum datang sini habis ialah lewat petang. Tapi macam tak logik.

Baru kejap tadi, aku call orang ***** yang dijangka pergi kursus di tempat lain. Resort katanya. Biarlah. Kita ada majikan, mesti ada peraturan yang menyebabkan kita perlu ikut walaupun diri kita tak selesa ataupun tak mahu turut serta.

Siang tadi, aku membebel pasal situasi sendiri di tempat kerja yang aku sendiri tak setuju. nak buat macam mana. Apapun, dalam bab komplen orang, aku sentiasa ingatkan bahawa mungkin orang lain juga tak suka aku juga. Tak sekarang mungkin akan datang.

Iya….mungkin aku suka A****, tetapi belum tentu dia suka kat aku. Tak apalah. Itu cabaran buat aku untuk menambat hatinya. Cewah! Perasan! Tetapi siang tadi, dimaklumkan partner aku ada menghubungi A**** malam semalam. Sekurang-kurangnya aku dapat tahu juga berita pasal dirinya. Terubat sikit rinduku padanya. Cuma aku terkenang pasal ingatan A**** minggu lalu, jika aku jalan-jalan ke suatu tempat tu nanti tolong carikan. Tak tahulah macam mana esok!(?).

Yang pasti, A***** sentiasa di hati ini!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s